В съответствие с програмите за сигурност на Visa и MasterCard много банки и небанкови финансови институции въведоха услугата 3D защита. Тя представлява допълнителна идентификация на картодържалетя и предоставя ново ниво на сигурност на клиентите при пазаруване онлайн. Това не променя начина, по който плащаш в интернет, но повишава безопасността на трансакциите ти онлайн и ти дава допълнителен контрол и сигурност.

Какво представлява услугата 3D защита?

Услугата 3D защита се осъществява чрез 3D парола, която се изисква за всяка онлайн трансакция с карта в интернет. Паролата може да е еднократна и валидна за конкретната трансакция, сума и получател или може да е постоянна парола, която да въвеждаш за всички плащания. 3D паролата се въвежда при всяка покупка онлайн след въвеждане на стандартните данните, изисквани от търговците при плащане в интернет.

Как работи 3D защитата на плащанията с Бяла Карта?

3D защитата на плащанията с кредитна карта Бяла Карта се осъществява чрез еднократна парола. След въвеждане на данните от твоята кредитна карта в процеса на удостоверяване на плащането е възможно да ти бъде поискан код за 3D верификация. Този код ще бъде изпратен като SMS на посочен от теб телефонен номер и е валиден само за конкретното плащане. След въвеждането му твоето плащане ще бъде завършено. Услугата в напълно безплатна за всички клиенти на Бяла Карта.