Всеки картодържател трябва да бъде предпазлив с кредитната си карта, за да избегне злоупотреби с нея. Ако кредитната ти карта попадне в чужди ръце, тя би представлявала потенциалани безплатни пари за някого. Именно затова сигурността е от първостепенно значение. Когато пазиш кредитната си карта в безопасност, се предпазваш от злоупотреби с нея. „Златните“ правила, с който ще повишиш сигурността на картата си, са:

  • Запомни и пази в тайна PIN кода си. Не го записвай на листче или в телефона си и не го носи със себе си. Също така не казвай на никого своя PIN код.
  • Ако установиш, че картата ти липсва, веднага се свържи с издателя й, за да я блокира. Клиентите на Бяла Карта имат възможност и сами да блокират кредитната си карта в своя индивидуален потребителски профил. Блокирането на изгубена или открадната карта те предпазва от възможността някой да я ползва за твоя сметка.
  • При възможност активирай 3D защита за своята карта. Когато извършваш плащане онлайн и въведеш данните за своята карта, е възможно да ти бъде поискан код за верификация. Това е допълнително ниво на сигурност, което те предпазва да станеш жерта на онлайн измама. И клиентите на Бяла Карта могат да разчитат на 3D защита. Те получават на SMS еднократен код и след като го въведат в системата на търговеца могат да завършат плащането.

Сигурността на кредитната ти карта е обширна тема и повече за нея може да научиш тук.